Sommarens första charterplan från Europa har landat på Jönköping Airport

I år är det tioårsjubileum för flyget till Jönköping som tar charterresenärer från Europa till Jönköping, Småland och Sverige. De första gästerna som köpt sin paketresa till Sverige har visserligen, sedan någon vecka, redan landat i Jönköping med reguljärflyget från Frankfurt, men idag landade säsongens första fullbokade stora charterflygplan på Jönköping Airport.

Det har blivit en tradition att Smålands Turism, Destination Jönköping och Jönköping Airport tar emot säsongens första flyg med festlig mottagning. I år landar gästerna på torsdagar från midsommar och fram till september och det passar ju bra att den första stora gruppen landar dagen före midsommarafton, som är en spännande svensk högtid för besökarna

  • I år är det tio år sedan det primärflyget från Düsseldorf landade och intresset är stadigt ökande. Numera är det inte bara tyska gäster ombord på flyget utan också gäster från sju olika länder som tagit sig med anslutningsflyg till Düsseldorf för att flyga till Jönköping, berättar Lena Larsson VD på Smålands Turism.

Bland gästerna träffar vi Fritz, Sabine, Albin, Gaby, Linda och Wolfgang, tre kompispar från Kärnten i Österrike som klivit upp tidigt i morse för att bila till Wien, flyga till Düsseldorf för att flyga till Jönköping för att åka med bussresa till Stockholm. De är vana resenärer men för flera av dem var det första resan till Sverige och de blev väldigt överraskade och glada över det mottagande de fick vid landningen i Jönköping.