Gå till innehåll

Kos, Grekland

NYHET! Kos är en liten behändig ö med sandstränder, smala gränder, genuina tavernor och nya loungebarer. Det är perfekt att susa omkring med cykel på de fina cykellederna längs havet.

Den lilla ön med något för alla!

En av 2024 års charternyheter är den grekiska ön Kos!
Ön är den tredje största ön i ögruppen Dodekaneserna efter Rhodos och Karpathos och ligger bara 4 km utanför den turkiska kuststaden Bodrum. På Kos finner du fina stränder, snygga hotell, historiska sevärdheter och gott om utflyktsmöjligheter både på Kos och till öarna runt omkring. Längst upp i norr ligger öns huvudort med samma namn, Kos stad, där de flesta besökare väljer att bo under sin semester.

Familjehotell med barnklubb och sandstrand
Kos kanske allra finaste strand, Marmari Beach, har ljus finkornig sand och gott om plats för alla. Här ligger TUI Blue Atlantica Marmari Beach som är ett av TUIs populära TUI Blue For Families-hotell. Hotell som passar dig som reser med barn i alla åldrar. Här kan du köra träningspass, barnen kan träffa Bamse och tonåringarna kan gå på bio under stjärnhimlen.

Vuxenhotell på Kos
På Kos finns hotell för alla smaker. Här finns också hotell för dig som vill ha barnfritt, som TUI Blue for two-hotell - TUI Blue Oceanis Beach. Hotellet ligger i en grönskande trädgård intill stranden i byn Psalidi. Huvudpoolen har utsikt över havet. Här finns både lyxiga sviter, exklusivt spa och möjlighet att spela en tennismatch tillsammans.

Maxa din resa till Kos med en utflykt
Det finns massor av restips för dig som vill upptäcka ön och maxa din resa till Kos. Nummer ett är att hyra en cykel. Och bor du i eller omkring Kos stad får du inte missa Mylos Beach, en strandklubb med skön stämning. Vill du prova lokalproducerade (bra!) viner så har TUI Blue Atlantica Marmari Beach en egen vingård. Bland sevärdheterna på ön är Asklepions tempel, strax utanför Kos stad, ett av våra tips. Här kan du boka upplevelser och utflykter på Kos .

Foto: TUI
Hotell: TUI Magic Life Marmari Palace, Marmari

Utforska Kos med hyrbil
För att få ut så mycket som möjligt av din resa till Kos, skippa solstolen för en dag och upptäck ännu mer av ön. Samla på dig semesterminnen bland keramikverkstäder, hitta gömda stränder och små sömniga byar med lokala tavernor som serverar hemlagade grekiska mezerätter. Hit kommer du antingen med TUI's utflykter eller genom att hyra en bil för en eller flera dagar.

TUIs resmål på Kos
Bland TUI's resmål på Kos finns mycket att upptäcka:
Marmari – semesterlyx för familjer: flera All Inclusive-hotell med god mat, träning och underhållning. Däribland TUIs eget TUI Blue For Families.
Kos stad – mysig stad med allt från designhotell till familjefynd. Restaurangtätt, men med en lugn och avspänd nivå på nöjeslivet.
Psalidi – ett barnfritt TUI Blue For Two och flera andra hotell på bekvämt cykelavstånd från Kos stad.
Lambi – ett stenkast från Kos stad finns både exklusiva hotell och TUI Suneo med prisvärd All Inclusive.
Kardamena – Splash-hotell med eget vattenland men även ett TUI Blue For Two och flera andra All Inclusive-hotell vid stranden.
Kefalos – för en bekväm resortsemester nära kända Paradise Beach.
Tigaki – bred sandstrand med mellanklasshotell.

Slå dig ner på en av alla mysiga restauranger i Kos stad.