Skip to content
Parasoll på paradisstranden Elafonissi, Kreta

Kreta, Grekland

Att resa till Kreta har varit en favorit för många genom åren. Här finns långa stränder, lantliga byar, mysiga städer och antik kultur.

Kreta - mysig favorit

Att resa till Kreta har varit en favorit för många genom åren. Här finns långa stränder, lantliga byar, mysiga städer och antik kultur. Klimatet på Kreta är enastående, med frodig grönska på våren och varmt i havet långt in på senhösten. På Kreta upphör blandningen mellan ljuvlig semesterö och historiska omgivningar aldrig att fascinera. Den svala vinden från norr friskar upp även de hetaste sommardagarna och stränderna gör ingen besviken.
Kreta är Greklands största och mest mångsidiga ö och är ett resmål som gjort för att upptäcka med hyrbil. Leta upp ett genuint värdshus i bergen och beställ in meze med calamares, musslor, fårost, kryddiga röror och små pajer av filodeg. Vill man inte ta egen bil så finns det flera utflykter att göra med reseledare och buss. Du kan bland annat besöka kung Minos 3 700 år gamla palats i Knossos, vandra i den natursköna Samariaravinen eller sträcka ut dig på den berömda stranden Elafonissi, där sanden färgats rosa av finmalda snäckor och koraller.

Chania stad är Kretas näst största stad, lika bra för sol och bad som för shopping och en och annan utflykt på ön. Hjärtat i Chania stad är den gamla, vackra venetianska hamnen. Här finns den största delen av stans nöjesliv – både lugnare barer och mer fartfyllda nattklubbar och diskotek. Men det är främst den gamla välbevarade stadsdelen med sina smala gränder och charmiga torg som lockar turister att resa till Chania stad.

I september öppnar Ving sitt nybyggda Casa Cook Chania vid stranden ett litet stycke väster om Chania stad. Här får hela familjen en skön och stilren semester med fina möjligheter att njuta av öns egna specialiteter. Vill du ha en semester med extra guldkant bokar du en svit med poolaccess.
Med TUI kan du bo i egen villa med pool, på träningshotell, på TUI Family Life, på små personliga lägenhetshotell eller barnfria TUI Sensimar.