Skip to content

Lanzarote

Rid kamel över lavaberg, prova kite-surfing, leta upp en vinbodega på landet, åk till Papagayostränderna med hyrcykel och ät skaldjur i en fiskehamn.

Ta med hela familjen till Lanzarote på Sportlovet 2025! Utresa fredag 7 feb (vecka 6) och hemresa fredag 14 feb (vecka 7)

Vulkaner och grottor
Långa stränder och härliga äventyr väntar på denna spännande vulkanö. För det är vulkaner och lavaslätterna som gör att Lanzarotes landskap inte liknar något annat. I nationalparken Timanfaya kan du rida kamel till Montañas del Fuego (”eldens berg”) och äta kratergrillat kött på restaurang El Diablo. Konstnären César Manrique skapade sevärdheter som grottsalarna Jameos del Agua och satte upp regler som har bevarat öns traditionella stil.

Shopping, massage och golf
Mellan upplevelserna lever du ett skönt semesterliv i något av Lanzarotes strandresmål. I de större finns gott om shoppinggator, vattensport, spaanläggningar, restauranger och kvällsnöjen. Dessutom har ön flera bra golfbanor.

Resmål på Lanzarote

Här kan du läsa mer om stränder, semesterutbud och TUI's bästa hotell.

Playa Blanca – trivsamt mellanstort strandresmål, där Bamse hälsar välkommen till TUI Blue Flamingo Beach samtidigt som Hipotels Natura Palace tar emot vuxna utan barn.
Playa Blanca är en lugn semesterort längst söderut på Lanzarote. Med fina stränder, palmer, promenadstråk, restauranger, yachthamn och låg vit bebyggelse. Hela Playa Blanca binds ihop av den långa bilfria strandpromenaden Avenida Maritima. Du kan flanera från centrums butiksgator förbi mysiga fiskrestauranger till de trendiga caféerna i småbåtshamnen Marina Rubicon.

Puerto del Carmen – öns största resmål med stränder, shopping och kvällsliv
Puerto del Carmen är Lanzarotes största och mest mångsidiga semesterort. Med lång strandpromenad, på hela sju kilometer, flera stränder, restauranger, barer, butiker och strandcaféer. Året runt kan du boka vårt RIU-hotell och under vinterhalvåret finns även ett familjevänligt Blue Star och flera omtyckta lägenhetshotell.

I de gamla hamnkvarteren är atmosfären extra charmig. Där finns både högklassiga fiskrestauranger och kanariska krogar där du kan prova specialiteter som getost, grön och röd mojosås, kryddiga korvar och den skrynkliga potatisen papas arrugadas med saltkristaller på skalet.

La Santa – träna järnet på ett av Kanarieöarnas mest välutrustade sporthotell
Du som gillar att träna på semestern har hittat helt rätt nu. I La Santa erbjuder TUI Kanarieöarnas mest välutrustade sporthotell. Som samtidigt ligger nära stranden med pooler, restauranger och en naturlig saltvattenslagun några minuter bort. Det är alltså upp till dig om resan ska bli ett träningsläger, en solsemester eller en skön mix av båda delarna.

La Santa ligger på norra Lanzarote där öppna lavaslätter möter havet. Det dramatiska landskapet kan föra tankarna till Sagan om ringen. Men i stället för alver till häst är det hårt tränande cyklister och löpare som syns på vägarna. Här har nämligen TUI's hotell Club La Santa sin egen udde vigd åt motion, hälsa och avkoppling.

Costa Teguise – allsidig badort med bra hotell nära strand och golfbana
Costa Teguise, strax norr om Lanzarotes största stad Arrecife, är en populär badort med sina småbutiker, tapasbarer, fiskrestauranger och flera fina stränder. Golfbanan och de fina vindsurfingmöjligheterna gör att golfare och surfare trivs extra bra. Bland hotellen finns ett femstjärnigt hotell och ett familjehotell med prisvärd All Inclusive.

När du vill se dig om är det bara en kvart med lokalbussen till Lanzarotes gamla huvudstad Teguise, med söndagsmarknad och den stora kyrkan mitt på torget. Ännu närmare är det till stadspulsen i öns huvudort Arrecife. Och golfspelare har bara tre kilometer till klubben Golf Costa Teguise, som är en parkbana med palmer vid foten av en vulkan.

Matagorda – ett lugnare alternativ till livfulla Puerto del Carmen med en fin gyllengul sandstrand
Matagorda är ett lugnare och mer avslappnat alternativ till livfulla Puerto del Carmen som bara ligger ett stenkast bort. Faktum är att Matagorda nästan smälter ihop med grannorten Los Pocillos, som i sin tur nästlar sig in i Puerto del Carmen. I Matagorda hittar du gott om restauranger, tapasbarer och caféer. Flygplatsen ligger nära, så om du gillar flygplansspaning har du kommit helt rätt!