Skip to content

BRA börjar flyga från Jönköping

Under torsdagen blev det klart att flygbolaget BRA börjar flyga från Jönköping till Bromma. Inom två veckor kommer trafiken vara igång med två flygningar tur och retur om dagen. Detta fram till augusti och därefter räknar man med att utöka antalet turer per dag.

Five members of the flight crew join the plane behind them
We welcome Flygbra to Jönköping!

Så sent som i onsdags meddelade flygbolaget Nextjet att man ansöker om konkurs och redan dagen efter kan Jönköping Airport konstatera att man hittat en ersättare till Stockholmslinjen. Att det blir just BRA som börjar flyga är man mycket glada för.

– Det är en väldigt bra lösning av flera orsaker. Dels är det ett väletablerat bolag med bra historik, men också med ett bra linjenät i Sverige, för den som vill flyga vidare. De är också det flygbolag som har tydligast miljöprofil, menar Rony Forsberg, VD för Jönköping Airport.

Förut gick Stockholmslinjen till Arlanda och att det nu istället blir Bromma är inget som oroar Forsberg alltför mycket.

– 70 % av våra resenärer ska till Stockholm och för dem blir det ju närmare. BRA har dessutom ett väl upparbetat samarbete med finska flygbolaget Finnair vilket öppnar upp flera möjligheter för den som ska resa vidare ut ur landet.

I BRAs flotta ingår idag både propellerflygplan och jetflygplan. Vilken typ som kommer bli aktuell från Jönköping är ännu inte klart, men det blir en kapacitet om minst 50 platser.


Vid frågor, kontakta:
Henrik Älverdal, Marknadschef Jönköping Airport
Tel: +46 36-31 12 08
E-post: henrik.alverdal@jkgairport.se

Rony Forsberg, VD Jönköping Airport
Tel: +46 36-31 12 01
E-post: rony.forsberg@jkgairport.se

Jönköping Airport AB

for travelers

Welcome to Jönköping Airport!
Read more about what you need to know before your flight.

To and from the airport