Skip to content

Ving: Reseboom på chartern från Jönköping

Det råder resfeber bland svenskarna och Jönköpingsborna är inget undantag. Den senaste månaden har bokningarna av Vings resor från Jönköping Airport ökat med hela 130 procent jämfört med månaden innan och beläggningen inför sommaren är nu uppe på samma nivåer som researrangören hade vid samma tidpunkt 2020. Sportlovsresorna är i stort sett helt slutsålda och inför påsken är redan 6 av 10 resor bokade. En sommarnyhet är att Kroatien åter är tillbaka i programmet.

  • Vi ser ett fantastiskt uppsving i bokningarna just nu så att det höga trycket avspeglas på de regionala flygplatserna är inte förvånande. Det finns onekligen ett stort uppdämt resesug, både i närtid och längre fram och att vi nu är uppe i samma beläggning som innan pandemin är otroligt glädjande. Extra roligt är det också att vi återigen kan erbjuda resor till Kroatien från Jönköping som vi vet är väldigt efterlängtat, säger Claes Pellvik, kommunikationschef Ving.

Under innevarande vintern erbjuder Ving direktflyg med Jettime till Gran Canaria varje torsdag och med start den 25 april inleds säsongen till Mallorca, dit Ving flyger med det egna flygbolaget Sunclass Airlines varje tisdag till och med 1 augusti. Under senare delen av augusti fram till slutet av september drar trafiken i gång till Kroatien i samarbete med flygbolaget BRA. Senast Ving erbjöd resor till Split var 2019.

Men det är inte bara sommarresorna som lockar. Ving släpper nu även upp nästa vinters resor från Jönköping Airport och för alla Jönköpingsbor som längtar till Kanarieöarna kommer glädjande besked då Ving även till nästa vintersäsong kommer att erbjuda charterresor till Gran Canaria.

  • Det känns fantastiskt roligt att vi redan är tillbaka på 2019 års nivå. Extra glada är vi för Vings satsning på avgångar till Split senare i år. Det gör att vi kan erbjuda sommarcharter till solen varje vecka, från slutet av april till slutet av september, säger Henrik Älverdal, Kommersiell chef på Jönköping Airport.