Skip to content

Ytterligare en charterarrangör på Jönköping Airport

Poolområdet på hotellet Pegasos World, Turkiet
Pegasos World, Turkiet

Charterarrangören Nazar är den senaste att börja sälja resor från Jönköping Airport. Detta sedan man valt att köpa in sig på de sex avgångar till Turkiet nästa säsong i augusti-september, som TUI nyligen meddelade att man kommer köra. Nazar, som för övrigt ägs av TUI, är kända som All Inclusive-specialist med 15 års erfarenhet och närmare 1 miljon resenärer genom åren.

Nazar vänder sig först och främst till barnfamiljer med produkter som Pegasos World som har Medelhavets största pool, sin egna nordiska barnklubb, simskola och vattenpark med mera.
”Nazars satsning på Jönköping blir en tidig julklapp till regionen. Vårt utbud på resorna till Turkiet blir nu ännu bredare. Eftersom vi både har mycket barnfamiljer och äldre som reser från oss, tror vi att deras All Inclusive-koncept kommer passa vår marknad väldigt bra”, säger Henrik Älverdal Marknadschef på Jönköping Airport.
Förra veckan rapporterades att charterarrangören Turkietresor satt upp sex avgångar i maj-juni från Jönköping mot bakgrund av en ökad efterfrågan. Även Nazar har sett ett ökat intresse för Turkiet efter några tuffa år.
”Vi märker att många som har provat att åka till liknande hotell i Grekland och Spanien nu återvänder till Turkiet eftersom att kvalitén du får för pengarna är överlägsen där. Vi vill göra det ännu bekvämare för våra gäster och vill därför erbjuda flyg så nära deras hem som möjligt. Våra avgångar från Jönköping blir en viktig del i den satsningen”, säger Kemal Yamanlar, VD på Nazar.

I linje med flygplatsens utveckling
Jönköping Airports VD, Rony Forsberg, ser mycket positivt på Turkietresors och nu Nazars etableringar på flygplatsen: ”Det är verkligen kul att vår medvetna och långsiktiga bearbetning av charterarrangörerna börjar ”bära frukt”. Det ligger helt i linje med våra strategier när det gäller att utveckla Jönköping Airport de kommande 5 åren – våra utbyggnadsplaner gällande vårt bansystem och vår modernisering av terminalen kommer att lyfta flygtrafiken ytterligare”, säger Forsberg.
Sammanlagt är det nu totalt fem charterarrangörer som erbjuder resor från Jönköping Airport under 2019. Quality Travel, Nazar, TUI, Turkietresor och Ving. Under vintersäsongen har man Teneriffa, Gran Canaria om man längtar efter sol och bad och vill man åka skidor finns Andorra och Baqueira-Beret (Spanien). I sommar återfinns förutom Turkiet, Cypern, Kreta, Rhodos, Mallorca och Split i programmet.

Vid frågor, kontakta:
Rony Forsberg, VD Jönköping Airport
Tel: +46 (0)36-31 12 01
E-post: rony.forsberg@jkgairport.se

Henrik Älverdal, Marknadschef Jönköping Airport
Tel: +46 (0)36-31 12 08
E-post: henrik.alverdal@jkgairport.se

Kemal Yamanlar, VD Nazar,
Tel: +46 (0)40-699 88 30
E-post: kemal.yamanlar@nazar.se

Jönköping Airport AB