Skip to content

Rhodos

Rhodos - en av Greklands mest älskade semesteröar

Rhodos är den största och grönaste av Tolvöarna och Rhodos ligger alltid i topp på Greklandsälskarnas listor. Här finns något för barnfamiljer, kulturknuttar, strandlejon, partypinglor och naturvandrare.

Rhodos stad har genomgått en rejäl modernisering under senare år och både Ving och TUI erbjuder flera moderna och trendiga hotell i staden. Gamla stan är en av Europas mest autentiska medeltidsmiljöer, med stenlagda gränder, ringmur, romantiska restauranger och korsriddarpalats från 1400-talet. Att andra delar av staden följer med sin tid märker du på alla märkesbutiker, espressocaféer och hippa loungebarer.
Resten av ön är så gott som helt orörd med många små fina byar och badvikar. Rhodos har också en fascinerande historia, varför inte hyra en bil och upptäcka ön på egen hand? I vackra Lindos hittar du vitkalkade hus, fina stränder och medeltidsfästningen Akropolis. Lindos har en unik charm som gör byn till ett av Rhodos populäraste utflyktsmål.

Faliraki på Rhodos östkust är en välordnad turistort med ett bra utbud av restauranger och nöjen utmed huvudgatan och de små tvärgator som löper ner mot stranden. Hit reser turister från hela Europa för en semester med lika delar nattliv och strandliv.

Res till Rhodos med antingen TUI eller Ving och upptäck en perfekt sol- och badö, med långa fina naturstränder och flest soldagar av alla de grekiska öarna. Reser du med TUI till fina Kolymbia kan du välja mellan flera hotell som ligger högst på topplistan över Rhodos bästa familjehotell. Med TUI finns det två Family Life-hotell med All Inclusive, träningspass och Bamseklubben. Reser du utan barn är det femstjärniga Sensimar-hotellet TUI's bästa tips.

Ving presenterar även sina guldkorn: Reser du med familjen finns det inget bättre val än Vings eget semesterparadis Sunwing Kallithea Beach i Kallithea, mellan Faliraki och Rhodos stad. Om du reser utan barn kan vi rekommendera Sunprime Miramare Beach på Rhodos västkust. Ett paradis för dig som vill ha total avkoppling och samtidigt nära till shoppingen och nöjeslivet i Rhodos stad. Ta också gärna en titt på Vings nya koncepthotell Casa Cook Rhodes som passar perfekt för den moderna resenären med höga krav på hälsa, komfort och design.