Skip to content

Gran Canaria och Teneriffa i vinterns charterprogram

Turkost vatten i en badvik på Gran Canaria
Sol och bad på Gran Canaria

Charterresorna för vintersäsongen 2021/2022 från Jönköping ligger nu uppe till försäljning. Det planeras för avgångar varje onsdag och torsdag till Gran Canaria samt varannan tisdag till Teneriffa. Säsongen startar 28 oktober och håller på fram till 14 april nästa år.
För genomförandet av programmet står charterarrangörerna TUI och Ving. TUI är ensam arrangör på avgångarna till Teneriffa och onsdagsavgångarna till Gran Canaria. Torsdagsavgångarna till Gran Canaria delas med Ving.

Att det råder ett uppdämt resebehov är helt klart tydligt.

– Alla ska ha möjlighet att flyga direkt till sina drömresemål, oavsett var i landet man bor. Därför är det extra kul för oss att fortsätta att satsa på Jönköping med att lansera nya charterprogram till solen. Efter ett minst sagt speciellt år vill fler än någonsin ge sig ut och resa och vi ser redan nu en kraftig efterfrågan för nästa vinters resor. , säger Adam Györki, Kommunikationschef för TUI.

Planerar för avgångar redan till sommaren och nästa sommar
Även om det fortfarande råder viss osäkerhet kring möjligheterna att kunna resa i sommar planerar såväl TUI som Ving för avgångar från Jönköping. TUI erbjuder en serie avgångar till Kreta på torsdagar, mellan 24 juni och 30 september medan Ving flyger till Mallorca på tisdagar mellan 22 juni och 3 augusti.

– Längtan efter att få upptäcka världen och resa igen är stor. Vi är därför väldigt glada över att vi kan återuppta trafiken från Jönköping Airport i sommar och erbjuda resor till en av våra mest populära Medelhavsdestinationer. Vi kan redan nu även ge glädjande besked inför nästa sommar. I år har vi släppt sommarresorna tidigare än normalt då vi ser en ökad efterfrågan i vår försäljning på resor både i närtid och längre fram. Till nästa sommar finns resor bokningsbara till Mallorca från Jönköping under perioden 26 april-2 augusti, säger Fredrik Henriksson, Kommunikationschef Ving.

För Jönköping Airport blir avgångarna de första med passagerare på över ett år. Senast ett charterflyg avgick från Jönköping var i mars 2020. Under det gångna året har det annars uteslutande handlat om fraktflyg och samhällsnyttiga transporter. Det är med andra ord en efterlängtad återkomst för flygplatsen.
– Vi ser verkligen fram emot att åter få välkomna charterresenärerna till Jönköping. Vi vet att det är populärt i hela vår region att kunna resa smidigt och enkelt från vår flygplats. Att charterarrangörerna fortsätter att satsa på Jönköping är mycket glädjande och att vi till hösten ser ut att kunna vara tillbaka på normala nivåer igen känns väldigt hoppfullt, säger Henrik Älverdal, Marknadschef för Jönköping Airport.

Vid frågor kontakta:
Mattias Hörberg, VD Jönköping Airport
Tel: +46 (0)36-31 12 01
E-post: mattias.horberg@jkgairport.se

Henrik Älverdal, Marknadschef Jönköping Airport
Tel: +46 (0)36-31 12 08
E-post: henrik.alverdal@jkgairport.se