Skip to content

Klart: De tar över Stockholmslinjen

Flygbild över Stockholm
Flygbild över Stockholm

Jönköping får åter en flygförbindelse till Stockholm efter sommaren. Det är flygbolaget Air LEAP, som förra hösten flög linjen mellan Jönköping och Stockholm-Arlanda, som återupptar trafiken från och med den 26 augusti.

I vintras valde Air LEAP pga den hårda konkurrenssituationen med flygbolaget BRA att upphöra med trafiken mellan Jönköping och Stockholm-Arlanda. I våras meddelade dock BRA som flugit mellan Jönköping och Stockholm-Bromma att de också lägger ner sin linje. Sista avgången genomfördes dagen före midsommarafton. Flygbolaget har haft svårt att få lönsamhet på linjen men Air LEAP ser fortfarande en möjlighet i Jönköpingsregionen och väljer nu alltså att komma tillbaka.

Air LEAP kommer flyga med en Saab 340 med plats för 32 passagerare. Det blir sammanlagt 15 avgångar per vecka i vardera riktningen. Måndag-torsdag tre avgångar, fredagar två avgångar och söndagar en avgång. Att det nu blir Arlanda istället för Bromma ser Rony Forsberg VD på Jönköping Airport, positivt på.
-Mycket glädjande att Air Leap väljer att börja flyga mellan Jönköping och Arlanda och det visar ju på att flygbolaget tror på Jönköpingsregionens framtida utveckling, säger Rony i en kommentar.

Sammanlagt flyger Air LEAP reguljärt året runt från sju olika flygplatser i Sverige, Norge och Finland. Bolaget är ett svenskt regionalt flygbolag med norska ägare och flyger såväl reguljär- som chartertrafik. Satsningen på Jönköping ligger helt i linje med bolagets ambition som är att växa ytterligare på den nordiska marknaden.

Vid frågor, kontakta:
Rony Forsberg, VD Jönköping Airport
Tel: +46 36-31 12 01
E-post: rony.forsberg@jkgairport.se

Henrik Älverdal, Marknadschef Jönköping Airport
Tel: +46 36-31 12 08
E-post: henrik.alverdal@jkgairport.se

Jönköping Airport AB