Skip to content

Uppåt för flygfrakten i mars

För andra månaden i rad ökade fraktvolymerna på Jönköping Airport. Mars låg dessutom på plus jämfört med föregående år. Statistiken visar på en ökning med 5%. Efter att januari och februari visat på något sämre siffror jämfört med 2020 så summeras första kvartalet med en volym som är i princip i nivå med föregående år (-1%). Även om 2020 innebar en minskning med totalt 5% för fraktvolymen ser Jönköping Airport ingen minskning mätt i kubik. Större andel lätta paket följt av en ökad E-handel tros vara en möjlig orsak.

Jönköpings logistikläge är av tradition starkt. Nyligen placerade sig staden på femte plats när Intelligent logistik listade Sveriges bästa logistiklägen, inte långt från tredjeplatsen. När det kommer till E-handel rankas Jönköping i topp även där, enligt Dagens logistik.

Att intresset för flygfrakt till och från Jönköping har ökat märker flygplatsens Marknadschef, Henrik Älverdal:
-Vi har fått flera förfrågningar senaste tiden kopplat till cargo och som vi nämnt tidigare tittar vi bland annat på en inrikes fraktlinje mellan Jönköping och Skellefteå. Vi har nu också börjat undersöka förutsättningarna för att ansluta ytterligare en destination i Europa till samma linje, där framförallt Polen är ett tänkbart alternativ.

Läs mer om Jönköping Airports fraktverksamhet här.

Lastning av fraktflygplan