Gå till innehåll

Flyg till Almedalen från Jönköping även i sommar

Det blir även denna sommar möjligt att ta flyget direkt från Jönköping till Visby och Almedalsveckan. Precis som förra året är det Almedalsflyget.se, som drivs av Norrköpingsföretaget Tadema AB, som i samarbete med Saab AB ligger bakom satsningen.

Bolaget har de senaste 10 åren, med avbrott för pandemiåren, trafikerat Visby under almedalsveckan. Almedalsflyget.se har erbjudit ett flertal avgångar under almedalsveckan primärt från Linköping och sedan förra sommaren omfattas även Jönköping av programmet.

– Att fortsätta vår tjänst med direktflyg från Jönköping till Almedalen understryker vårt engagemang för att förenkla och tillgängliggöra Almedalsveckan för fler. Med denna satsning erbjuder vi inte bara en snabb och effektiv resväg till hjärtat av Almedalsveckan, utan också en unik möjlighet att uppleva den dynamiska atmosfären och de viktiga samhällsdiskussionerna som präglar evenemanget. Vi är stolta över att kunna bygga broar mellan regioner och främja en tillgänglig dialog för alla som önskar delta i dessa viktiga samtal, säger initiativtagaren Thomas Sjölander, Tadema AB.

En dag längre på Gotland
Nytt för i år är att man har möjlighet att stanna en dag längre på Gotland och sammanlagt tre nätter. Flyget lyfter från Jönköping tisdagen den 25 juni kl 10:30 och returen tillbaka till Jönköping avgår från Visby en dag senare i år än förra året, på fredagen den 28 juni kl 19:05.

Att ta flyget till Almedalen har flera fördelar. Inte minst sparas många timmar in på själva resan. Med en flygtid på endast 35 minuter är man framme i Visby lagom till lunch på tisdagen. På fredagen kan man delta i aktiviteterna en bra bit in på eftermiddagen och ändå vara tillbaka i Jönköping till kvällen.

– Det känns väldigt roligt att vi kan erbjuda direktflyg till almedalsveckan igen. Att vi i år kan lägga returavgången på fredagen känns extra bra, då det var ett önskemål från många förra året. Tack vare vårt centrala läge i södra Sverige gör vi det möjligt för väldigt många att snabbt och smidigt kunna ta sig till Visby, säger Henrik Älverdal, kommersiell chef Jönköping Airport.

Saab AB kommer flyga med sitt egna flygplan, en Saab 2000 med plats för 50 passagerare. Biljetter bokas digitalt via almedalsflyget.se, där man också har möjlighet att boka transfer med buss mellan Visby flygplats och Visby hamnterminal.

Om Almedalsveckan
Almedalsveckan, som startade i slutet av 1960-talet, är idag en av Sveriges mest betydelsefulla och dynamiska politiska sammankomster. Årligen hålls den i Visby på Gotland, och evenemanget har vuxit till att bli en central mötesplats för politiker, näringslivsrepresentanter, organisationer och media.
Veckan kännetecknas av en omfattande agenda med seminarier, tal och debatter där de ledande politiska partierna, tillsammans med ett brett spektrum av organisationer, diskuterar aktuella nationella och internationella frågor. Det ger en unik möjlighet för öppen dialog och nätverkande mellan olika sektorer i samhället.

Ursprungligen initierad av Olof Palme, har Almedalsveckan blivit en symbol för svensk demokrati och öppen debatt. Den lockar tusentals besökare varje år och erbjuder en unik chans att direkt engagera sig i politiska och samhällsrelaterade diskussioner.
Förutom det politiska innehållet bidrar Almedalsveckan även med kulturella inslag och sociala evenemang, vilket gör det till en rik och mångsidig upplevelse för alla deltagare.

Vid frågor, kontakta:
Henrik Älverdal, Kommersiell chef Jönköping Airport, Tel: +46(0)36-31 12 08, henrik.alverdal@jkgairport.se
Thomas Sjölander, Tadema AB, Tel: +46(0)705-26 42 20 info@almedalsflyget.se