Gå till innehåll
Drönarbild tagen i söder från landningsbanan med soluppgång i Vättern och över Jönköping

Om oss

Jönköping Airport har en unik tillgänglighet genom sitt läge mitt i södra Sverige. Jönköping Airport AB är ett kommunalt bolag som driver och utvecklar flygplatsen i Jönköping.

Nära dig. Och världen.

Jönköping Airport har en unik tillgänglighet genom sitt centrala läge mitt i södra Sverige. Jönköping Airport AB som ägs av Jönköpings kommun (50%) och Region Jönköpings län (50%), driver och utvecklar flygplatsen i Jönköping.

Verksamheten består av tre verksamhetsområden. Reguljärtrafik, chartertrafik och fraktflyg. Under sommaren förekommer även incharter från Tyskland.

Från flygplatsen går det chartertrafik med TUI, VING och DETUR till de populäraste semesterresmålen, med medelhavsdestinationer under sommarhalvåret samt Kanarieöarna under vinterhalvåret. På sommaren förekommer även inkommande charterflyg med turister från flertalet centraleuropeiska länder.

Fraktflyg förekommer nattetid året runt. Här binds Bryssel, Karlsruhe, Oslo, Esbjerg samt Helsingfors ihop, där Jönköping fungerar som ett nav. Operatörer i denna verksamhet är Fedex, DanX samt Time:Matters. Måndag-torsdag, fyra nätter i veckan, flyger dessutom PostNord post mellan Jönköping och Stockholm.

För närvarande utgår ingen reguljär passagerartrafik från flygplatsen. Dock pågår ett arbete med att återfå reguljära linjer till populära resmål från Jönköping.

En flexibel flygplats med stor potential

Jönköping Airport AB är en flexibel flygplats, vars ledord är säker, smidig och personlig. Vi arbetar aktivt tillsammans med flygbolag, researrangörer och partners med att utveckla verksamhet och trafik både på passagerar- och flygfraktsidan. I kraft av det unika läget mitt i södra Sverige och de goda upptagningsområdet finns det en stor potential att utveckla Jönköping Airport till en viktig och samhällsekonomiskt lönsam affär.

Fakta

  • Jönköpings flygplats invigdes 1961 och ny terminalbyggnad togs i bruk 1991.
  • Landningsbanan är 2 203 meter lång och 45 meter bred.
  • Jönköping Airport hanterar reguljärflyg, charterflyg, allmänflyg, taxiflyg samt driver en neutral säkerhetsgodkänd fraktterminal i egen regi.

En flygplats i Jönköping betyder mycket för regionen och stimulerar tillväxt visar en rapport gjord av Internationella Handelshögskolan. Länk till studien (Öppnas i PDF)

för dig som reser

Välkommen till Jönköping Airport!
Här kan du läsa om det du behöver veta inför din resa.

Till och från flygplatsen