Gå till innehåll

Parkering

Hos oss är det smidigt att parkera din bil. Du når snabbt terminalbyggnaden från hela vårt parkeringsområde. Ingen förbokning krävs - det finns alltid gott om parkeringsplatser.

Nu kan du som parkerar din bil hos oss under din charterresa parkera ännu närmare terminalen genom att parkera på P1 (gamla korttid). Härifrån når du terminalen på mindre än en minut. Gamla långtidsparkeringen finns kvar men heter numera P2. Vi inför samma avgift på dessa två områden.

Nära dig. Och varmt välkommen till Jönköping Airport.


Områden

Parkeringsplatserna på Jönköping Airport är uppdelade på olika områden.
Betalning sker i mobilapparna Parkster, Easypark eller med betalkort. Betalautomat finns på P2 och inne i terminalen vid entrén.

1. Av- och påstigning (Område 1)
30-minuters parkering på anvisade platser på gatan framför terminalen.

2. Besökare/lunchparkering (Område 2)
Parkering upp till tre timmar. Lunchgäster till Restaurang Air Inn parkerar gratis 1 timme på anvisade platser på Område 2 mellan klockan 11.00-14.30.

3. P1 (Område 3)
För parkering upp till fyra veckor.

4. P2 (Område 4)
För parkering upp till fyra veckor.

5. Hyrbilar (Område 5)
På dessa parkeringar hittar du din hyrbil och de är uppskyltade med respektive hyrbilsbolag. Det är även här hyrbilen ska parkeras vid återlämning.

6. Taxi (Område 6)
Detta är taxizonen och här finns både lediga och förbokade bilar.

Handikapparkering (Område 1 och 3)
För fordon med handikapptillstånd på markerade platser.

  • På Område 1 (vägen närmst terminalen) är platserna tidsbegränsade till 30 minuter. Se anvisade skyltar. Parkeringen på dessa platser är gratis. Obs! Placera ditt handikapptillstånd synligt i bilens framruta.

  • På Område 3 (P1) finns det två uppmärkta handikapps-platser på första raden närmst terminalen och gångvägen och här kan du parkera om du är borta längre än en dag exempelvis en vecka eller två. Parkeringen på dessa platser är gratis. Obs! Placera ditt handikapptillstånd synligt i bilens framruta.

Ladda din elbil
Vi kan nu erbjuda totalt åtta laddplatser hos oss för din elbil:

  • Vi erbjuder två laddstolpar med totalt fyra uttag för laddning på Besöksparkeringen (Område 2). Här får du parkera i max tre timmar. Max effekt 22kWh. Betalning för laddningen görs via Parkster eller Easypark.

  • Vi har också två laddstolpar med totalt fyra uttag för laddning på P1 (Område 3) i samarbete med laddoperatören MER. Här får du parkera upp till en vecka om du exempelvis reser på charter. Max effekt 22kWh. Betalning för laddningen görs via MER. Här kan du skaffa laddabonnemang hos MER.

  • Laddstationerna har inga fasta kablar utan uttag av europeisk standard typ 2 som passar till alla elbilar och laddhybrider.

  • Parkeringsplatserna för laddning går inte att förboka utan du parkerar i mån av plats.

  • Avgift för din parkering betalar du via apparna eller i någon av våra betalautomater.


Priser (avgift alla dagar 00-24)

Av- och påstigning

Max 30 minuter
20 kr/30 min

Besöksparkering

Max 3 timmar
20 kr per timme

P1 och P2

Timme 1-6
20 kr per timme
Dygn
120 kr per dygn
1 vecka (8 dygn)
625 kr
2 veckor (15 dygn)
825 kr
3 veckor (22 dygn)
1025 kr
4 veckor (29 dygn)
1225 kr

Eventuella service- och transaktionskostnader kan tillkomma.


Parkeringskvitto

Har du betalat parkeringen via automaten, använd länken nedan och fyll i ditt registreringsnummer och det kort du använt för betalning. Det är en fördröjning på 24 timmar innan ditt kvitto blir tillgängligt i portalen. Parkeringskvitto går även att få direkt när man har betalat på plats.

Har du betalat via appen Easypark eller Parkster, kan du då logga in på ditt konto och se över dina elektroniska kvitton. Klicka på länken för att komma direkt till inloggningen.

Kvitton och historiska parkeringar hittar du under "Parkeringar/Kvitton".


Flygplatsen betalar en försäkring som täcker parkeringskundernas självrisker
Jönköping Airport har en försäkring för alla resenärer som parkerar på flygplatsens parkering. Försäkringen täcker den självrisk som drabbar resenären i samband med en skada som inträffar på parkeringen och som ersätts från den ordinarie bilförsäkringen. Försäkringsbolaget ersätter självrisk upp till 15 000 SEK.

För att Du som resenär på ett enkelt sätt kunna begära ersättning från försäkringsbolaget kan Du via Parkingclaims göra din skadeanmälan direkt på sidan. Läs mer om försäkringen på Parkingclaims webbplats


För mer parkeringsinformation kontakta Customer Service
Tel: +46 (0)36 - 31 12 00
E-post: customerservice@jonkopingairport.se