Gå till innehåll
Alcudiastranden på Mallorca

Palma, Mallorca

Sommarens populäraste resmål - och även om du har varit på semester här förut finns det alltid något nytt att upptäcka.

Palma - storstadspuls och strandliv i sin bästa form

Funderar du på att resa till Mallorca? Mallorca är sommarens populäraste resmål, med sin spanska charm och sitt sköna medelhavsklimat. Även om du har varit på semester här förut finns det alltid något nytt att upptäcka. Byarna i bergen, de små badvikarna på västkusten eller gränderna och folklivet i Palma stad.
Många särdrag gör Mallorca unikt. Som den 14 kilometer långa stranden i Alcudia och den gamla spårvagnen mellan Soller och havet. Eller vingårdarna och serpentinvägarna kring Deia och Valldemossa. För att inte tala om staden Palma med sina tapasbarer, jugendfasader, designbutiker och sin mäktiga katedral.

På Mallorcas norra kust hittar du lugna och barnvänliga resmål med mycket sol och bad: Puerto Pollensa, Alcudia, Can Picafort, Cala Mesquida och Cala Ratjada. Den barnvänliga stranden i Alcudia är både bred och långgrund och strandpromenaden leder ända bort till hamnen, Puerto de Alcudia. Här kan du ta morgonens löptur eller strosa omkring med familjen, det är bekvämt bilfritt. Du kan testa olika vattensporter, spela golf och tennis. Lika mycket finns att välja på när det gäller restauranger, shopping, musikbarer och klubbar.

Södra Mallorca bjuder på ännu fler resmål, som alla har nära till storstadslivet i Palma: Playa de Palma, Cala Mayor, Illetas, Palma Nova/Magaluf och Santa Ponsa. I Palma finns Mallorcas största utbud av kultur, shopping och nöjen med stranden inom räckhåll. Här möts också gammalt och nytt. Ena stunden strosar du omkring i medeltida vindlande gränder med hantverkare, caféer och tapasbarer. För att i nästa roa dig med det spanska innefolket på trendiga internationella restauranger, barer och diskotek.

Vy över stränderna i Palma Nova och Magaluf, Mallorca
Palma Nova/Magaluf, Mallorca
Utsikt från Blue Star Paraiso de Alcudia

Hotell: Blue Star Paraiso de Alcudia (TUI)

Längs Tramuntanabergen på öns västkust hittar du lugna resmål för finsmakaren: Puerto de Sóller, Deià, Valldemossa, Banyalbufar/Estellencs, Port d'Andratx och Cala San Vicente. Fiskebyn Puerto de Sóller ligger i de vackra bergstrakterna på Mallorcas västkust. Det är en lugn och stillsam liten by, med natursköna omgivningar, en fin strand och underbara solnedgångar. Perfekt för dig som vill ha en avkopplande semester och resa runt på Mallorca på egen hand.

På öns östra sida ligger resmål som passar både familjesemestern och för dig som reser utan barn: Cala Bona, Cala Millor, Sa Coma och Cala d'Or. Cala d´Or är en trivsam och lite exklusiv ort, men utan att bli snobbig eller dyr. Den består av låga vita hus som ligger inbäddade i lummig grönska. Ortens centrum är gågatorna öster om Avinguda de Calonge; trevliga gågator med affärer och uteserveringar. I Cala d´Or hittar du även fem av Mallorcas finaste badvikar, som ligger insprängda mellan höga klippuddar. Längst in i varje vik ligger små badstränder med ljus sand och tack vare den klippiga kusten är vattnet kristallklart och perfekt för snorkling.

Mallorca är perfekt för utflykter och att hyra bil eller hyra cykel och upptäcka ön på egen hand.
Varmt välkommen till Mallis!