Gå till innehåll
Resenärer som checkar in

Incheckning

Vi finns här för dig och hjälper dig att skriva ut dina boardingkort och checkar in dina väskor. Det går även fint att checka in online - kolla med ditt flygbolag om möjligheten finns.

Charterflighter

Vid charteravgångar öppnar incheckningen 2-2,5 timmar innan avgång och stänger 1 timme innan avgång (gäller även bagage som ska checkas in). Se Trafikinformation på avgångsdagen för info.

Tänk på att komma till flygplatsen i god tid då det kan vara köer. När incheckningen har stängt har en bokad passagerare förverkat sin plats.

Uppvisande av resehandlingar

Godkänd ID-handling ska uppvisas vid incheckning och vid boarding. Boardingkortet ska uppvisas i säkerhetskontrollen och vid boarding.

Pass

När du reser utomlands behöver du kunna identifiera dig, antingen med pass eller nationellt id-kort.
Läs mer på Polisens webbplats.

Har du inte svenskt pass får du mer information hos polisen, annars kontaktar du din ambassad.
Läs mer på Polisens webbplats.

Tänk på att det alltid är passagerarens eget ansvar att ha giltiga resehandlingar.

Visum

För att kunna resa till vissa länder krävs visum. Kontakta din resebyrå eller landets ambassad för mer information om visum och hur du gör en ansökan.

Personkontroll

När du som EU-medborgare reser till länder som ingår i Schengen-samarbetet finns normalt sett inga personkontroller, men du måste ändå kunna uppvisa pass eller nationellt id-kort för att styrka medborgarskap.

Vid resor till länder som inte ingår i Schengen-samarbetet finns personkontroller och du måste alltid kunna uppvisa pass.

Seating på charterflygen

Om man vill vara garanterad att få sitta bredvid varandra så rekommenderas att man förbokar och betalar sina platser i förväg i samband med att man bokar sin resa. Är sällskapet bokat på samma biljett gör flygbolaget allt vad de kan för att sällskapet ska få sitta tillsammans, men det är dock ingen garanti.