Gå till innehåll
Flygplansvinge fotad från flygplansfönstret uppe bland molnen

Hållbart flyg

Flyget är en av förutsättningarna för att människor ska kunna mötas, för handel och affärer – det bidrar till jobb och utveckling.
Även i framtiden behövs därför de snabba och effektiva flygresorna. Flyget ser samma utmaning som alla andra. Utsläppen av växthusgaser måste minska. Idag står flyget för 2-3 % av världens koldioxidutsläpp. Som bransch både vill och kan vi bidra med vår andel till en långsiktig lösning på den globala klimatutmaningen. På lokal nivå bidrar Jönköping Airport med biobränsle till flygplan som vi har upphandlat tillsammans med sju andra flygplatser under 2020.

Här kan du se en film om flyget och klimatet från svensktflyg.se

Vill du minska det fossila koldioxidutsläppet från din resa och samtidigt bidra till flygets klimatomställning?

Vi på Jönköping Airport driver på flygets omställning genom flera olika initiativ. Ett av dem är vårt samarbete med Fly Green Fund där vi vill uppmuntra fler att köpa biobränsle för att öka både användning och utveckling. Biobränsle finns och fungerar och kan tankas i dagens flygplan. Så var med och bidra redan idag och bli delaktig i resan för ett fossilfritt flyg. Varje droppe räknas!

Här kan du beräkna din resas utsläpp och köpa biobränsle när du reser från Jönköping Airport - Trevlig förnybar resa!

"Biobränsle bättre än flygskam"

Se Sveriges Regionala Flygplatsers film "Biobränsle bättre än flygskam"

Vadå elflyg?

Är elflygplan en utopisk framtidsfantasi eller science fiction? Finns det elflyg i dag, när kommer vi få åka elflyg? Vilka resor skulle bli aktuella? Och är de den enda lösningen på flygbranschens utmaningar? Mari Torstensson, projektledare på Grön Flygplats, levererar svaren.