Gå till innehåll

Jönköping Airport tecknar licensavtal med Footprint Level®

Jönköping Airport var ett av företagen som deltog i pilotstudien för CO2-mätaren 2021, utvecklad av svenska startupen Footprint Level®. Jönköping Airport har precis tecknat det allra första årliga licensavtalet med Footprint Level.

– Det här är en mycket viktig milstolpe för Footprint Level®. Jönköping Airport har varit vår kund sedan 2021 och nu tar de steget upp för att lägga en beställning på vår första service. Vi är hedrade och stolta, säger Mats Huss, VD och medgrundare av svenska startupen Footprint Level AB.

Den första tjänsten är Footprint Level CO2 Meter och den visualiserar ett företags CO2-avtryck över tid och i förhållande till 1,5°C-målet i Parisavtalet. Det är ett sätt att göra hållbarhetskommunikationen mer användarvänlig. Beslutsfattare behöver tydlig och visuellt vänlig kommunikation för att kunna fatta viktiga beslut. Detta är nyckeln för Footprint Levels kunder.

– Vi har höga ambitioner när det gäller vår verksamhet att ligga i framkant när det gäller kvalitets- och hållbarhetsarbete. Vi ser fram emot ett fortsatt samarbete med Footprint Level för att lyfta vårt miljöarbete till en ny nivå, säger Sofie Hagman, VD för Jönköping Airport.

För mer information kontakta:
Mats Huss, VD och medgrundare, Footprint Level, +46 708 13 46 60 mats.huss@footprintlevel.com
Sofie Hagman, VD, Jönköping Airport, +46 36 31 12 17 sofie.hagman@jkgairport.se