Gå till innehåll

Rony Forsberg slutar som vd för Jönköping Airport

Profilbild Rony Forsberg
Rony Forsberg

Jönköping Airports vd Rony Forsberg lämnar sin tjänst på egen begäran. Forsberg har varit vd för flygplatsen sedan april 2017 och nu väntar andra åtaganden.

– Det är aldrig rätt tajming att lämna eller byta jobb, men med tanke på rådande situation så är det bättre att en annan kraft får ta vid för att tillsammans med en ny styrelseordförande möta framtidens utmaningar, säger Rony Forsberg.

Jönköping Airport AB är ett kommunägt bolag som driver och utvecklar flygplatsen i Jönköpings kommun. Coronapandemin har ytterligare inneburit stora påfrestningar för flygplatsen.

– Jönköping Airport står inför viktiga strategiska beslut som kommer att vara krävande och som förutsätter tid. Hela branschen befinner sig i ett mycket svårt läge. Rony har varit en engagerad ledare som gjort sitt yttersta för bolaget i denna osäkra tid. Jag har stor respekt för det han bidragit med och vill från Rådhus AB tacka honom för hans arbete, säger Ilan De Basso, kommunalråd (S) och ordförande i Rådhus AB.

Styrelsen för Jönköping Airport AB lämnar följande kommentar:

– Under pandemin har vi sett en ökning av fraktflyget men också flygplatsens betydelse för samhällsflyget, särskilt för sjukvården. Just nu väntar vi på beslut i riksdagen om att utse Jönköping Airport till ny bredskapsflygplats. Rony med sin personal har gjort stora insatser under året och trots den minskade flygverksamheten kommer bolaget att göra ett bättre resultat än budget. Vi vill tacka Rony Forsberg för ett utmärkt arbete som VD för Jönköping Airport.

Läs hela pressmeddelandet här