Gå till innehåll

TUI storsatsar på Jönköping Airport – lanserar fem nya destinationer nästa år

Efter en sommar med höga bokningsnivåer i nästan hela landet storsatsar TUI på Jönköping flygplats inför kommande säsong. I sommarprogrammet 2024 lanseras hela fem stycken nya charterlinjer från Jönköping, bland annat till Rhodos, Cypern och Kos.

Resebranschen är på brant uppgång efter pandemins minskade resande. Med en framgångsrik sommar i backspegeln och en stark start på vinterförsäljningen gör den ledande reseaktören TUI en av sina största satsningar någonsin på utbudet från regionala flygplatser. Från och med senvåren utökar TUI charterprogrammet med fem stycken nya resmål från Jönköping Airport.

– Vårt nya sommarprogram har ett mycket bredare destinationsutbud från Jönköping, vilket ger våra kunder en större valfrihet när de ska välja resmål. Det är många som föredrar att resa från sin regionala flygplats och på detta sätt erbjuder vi resenärerna en extra bekvämlighet och service som höjer hela semesterupplevelsen, säger Tommy Serban, kommersiell direktör på TUI.

– Vi är mycket glada för den här satsningen som TUI gör på Jönköping. Att vi kan erbjuda många olika resmål är väldigt uppskattat. Rhodos och Cypern är tidigare favoriter som ofta efterfrågas, medan Kos kan bli en riktig succé då det är en destination vi aldrig haft tidigare, säger Henrik Älverdal, kommersiell chef på Jönköping Airport.

Oregelbundna avgångar över hela säsongen
För att möjliggöra det bredare destinationsutbudet behöver de nya flygrutterna och avgångarna schemaläggas med viss oregelbundenhet utspritt över säsongen. De historiskt sett populära resmålen har fler avgångar, medan de nya har färre.
– På detta sätt kan vi erbjuda fler charterlinjer samtidigt som vi säkerställer att vår kapacitet motsvarar efterfrågan, säger Tommy Serban, kommersiell direktör på TUI.

Här är TUI:s charterlinjer från Jönköping Airport sommaren 2024

  • Antalya, Turkiet (Nyhet!) – två avgångar, 15 maj och 31 juli.
  • Chania/Kreta, Grekland – fem avgångar under perioden 19 maj till 29 september.
  • Kos, Grekland (Nyhet!) – två avgångar, 30 maj och 15 augusti.
  • Larnaca, Cypern (Nyhet!) – fyra avgångar under perioden 22 maj till 30 augusti.
  • Mallorca, Spanien (Nyhet!) – tre avgångar, 11 maj, 6 juli och 21 september.
  • Rhodos, Grekland (Nyhet!) – sju avgångar under perioden 26 maj till 6 oktober.

Samtliga avgångar trafikeras av Jettime för TUI.

Vid frågor, kontakta:
Henrik Älverdal, Kommersiell chef Jönköping Airport, tel: +46(0)36-31 12 08, e-post: henrik.alverdal@jkgairport.se
Dian Martinez Valencia, kommunikationsansvarig Sverige, TUI, tel: +46(0)73-148 96 40, e-post: dian.valencia@tui.se