Gå till innehåll

Populär charterdestination tillbaka

Flygfoto över delar av staden Split. Vita gamla hus med röda tegeltak och en del av stranden syns.

Nästa sommar kan du resa direkt till Kroatien och Split från Jönköping Airport. Det är charterarrangören Ving som sätter upp en serie avgångar med start 11 augusti, fram till 22 september. Kroatien är en populär destination som tidigare lockat många resenärer från Jönköping och precis som tidigare år kommer flygbolaget BRA, genom sitt samarbete med Ving, att stå för flygningarna.

Avgång sker på fredagar, kl 10.15 med ankomst i Split kl 12.35. Hemresa på fredagar med avgångstid kl 13.35 och ankomst i Jönköping kl 15.55.

– Det känns helt fantastiskt att vi kan erbjuda direktflyg till Kroatien från Jönköping igen. Vi får ofta frågor och önskemål om just Kroatien. Kombinationen med Ving, BRA, kort flygtid och mycket attraktiva avgångstider tror jag kommer locka många. Att dessutom kunna undvika trängsel och långa köer är faktorer som alltjämt uppskattas bland våra resenärer, säger Henrik Älverdal, kommersiell chef Jönköping Airport.

Kroatien har allt man kan begära av en skön och innehållsrik semester; härliga stränder med kristallklart vatten, spännande mat, en lång historia, och massor av sol. Överallt finns det mycket att se, upptäcka och smaka på, och det är lätt att resa på egen hand, kan man läsa på Vings hemsida.

– Med vårt nya samarbete med BRA har vi återigen möjlighet att erbjuda Kroatien från Jönköping, vilket känns väldigt roligt. Vi vet hur uppskattad vår charter är från regionalflygplatserna och till Kroatien kan vi dessutom erbjuda attraktiva fredagsavgångar. Det är en perfekt destination under sensommaren om man vill förlänga semestersäsongen och blir ett fint komplement till Mallorca dit vi flyger under i stort sett hela sommaren med vårt egna flygbolag Sunclass Airlines, säger Claes Pellvik, kommunikationschef Ving.

Småbåtshamn i Brac

BRA kommer att flyga serien med en av de Airbus 319, som man under hösten och nästa vår kommer att plocka in i sin flygplansflotta. Ett flygplan med plats för 150 passagerare.

Senast Split ingick i charterprogrammet från Jönköping var hösten 2019. Då med en serie om fyra avgångar, vilket nu alltså utökas till sju avgångar. Utöver det erbjuder Ving även direktflyg till Mallorca från Jönköping nästa sommar, med avgång på tisdagar 25 april till 1 augusti med det egna flygbolaget Sunclass Airlines.

Dalmatien, Baska voda. Människor som badar i blått klart vatten. Några tallar på stranden fäller skuggor över vattnet.

Charterprogrammet från Jönköping Airport

Gran Canaria, onsdagar 26 oktober 2022 – 12 april 2023 (TUI)
Gran Canaria, torsdagar 27 oktober 2022 – 6 april 2023 (TUI & Ving)
Mallorca, tisdagar 25 april 2023 – 1 augusti 2023 (Ving)
Kreta, torsdagar 15 juni 2023 – 21 september 2023 (TUI)
Split, fredagar 11 augusti 2023 – 22 september 2023 (Ving)

Länk till nyhetsrummet hittar du här.