Skip to content

Air Leap gör uppehåll på sträckan Jönköping - Arlanda

Pressmeddelande Air Leap 2020-03-12 kl 08.00

På grund utav effekten av COVID-19 och de globala reseåtgärder som vidtagits för att begränsa spridningen av coronaviruset, har efterfrågan på flygresor minskat och detta tvingar Air Leap att göra en paus på flyglinjen Jönköping – Arlanda med start nu på söndag den 15 mars.

Den senaste veckan har Air Leap sett en minskad efterfrågan på flygresor mellan Jönköping och Arlanda. Air Leap kommer därför att tvingas göra en paus på flyglinjen från den 15 mars t.o.m. 26 juni på grund av den ändrade efterfrågan.

–Det här är en allvarlig period för flygbranschen vilket har drabbat oss hårt på Air Leap. Vi uppmanar myndigheter att omedelbart vidta åtgärder för att minska den ekonomiska belastningen för flygbolagen samt för att skydda viktig infrastruktur och arbetstillfällen, säger Air Leaps VD Jon Melkersson.

–Det är så klart otroligt tråkigt för Jönköpingsregionen att det minskade resandet får sådan konsekvens, men vi har förståelse för att Air Leap måste vidta dessa åtgärder. Vår förhoppning är detta lägger sig inom en snar framtid och att vi kan återgå till normal trafik till Arlanda igen, säger Rony Forsberg, VD Jönköpings Airport.

Resenärer som är inbokade efter den 15 mars kommer att kontaktas av Air Leaps Support. Biljetter som ej kan nyttjas kommer att återbetalas.

Vid frågor, kontakta:
Jon Melkersson, VD Air Leap
Tel: +46 08-501 200 02
E-post: jon@airleap.se

Rony Forsberg, VD Jönköping Airport
Tel: +46 36-31 12 01
E-post: rony.forsberg@jkgairport.se

Jönköping Airport AB
Publiceringsdatum 2020-03-12

Jönköping Airport har en unik tillgänglighet genom sitt läge mitt i centrala södra Sverige. Jönköping Airport AB är ett, av kommunen helägt bolag, som driver och utvecklar flygplatsen i Jönköping. På flygplatsen finns följande verksamheter: Direktcharter till populära semesterresmål flera gånger i veckan. Internationellt fraktflyg måndag-torsdag nattetid, under hela året.