Gå till innehåll

BRA lägger ner linjen från Jönköping till Stockholm-Bromma

Flygbolaget BRA har beslutat att lägga ner linjen mellan Jönköping och Stockholm-Bromma. Trafiken till och från huvudstaden upphör från och med midsommar. Anledningen till beslutet meddelar BRA är för få passagerare och dålig lönsamhet.

Nedläggningen är en del i ett större sparpaket som flygbolaget nu har jobbat fram för att möta marknadsläget inom inrikesflyget med minskad efterfrågan, kraftiga kostnadsökningar genom flygskatt, stigande priser på flygbränsle, svag kronkurs, höjda flygplatsavgifter och "flygskam" ovanpå det. Flygbolaget BRA varslar även totalt 363 personer av bolagets strax över 1000 anställda.

-Vi beklagar givetvis BRA's beslut och får nu utvärdera vilka alternativ som finns samt vilka konsekvenser det här får för oss, säger Rony Forsberg VD på Jönköping Airport i en kommentar.

Läs mer i pressmeddelandet från BRA


Kunder som har biljett bokad direkt via BRA efter midsommar ber vi att ta kontakt med BRA för ev. ombokning/återbetalning. Telefonnummer till BRA's kundcenter: 0771 - 44 00 10
Kunder som har biljett bokad med BRA efter midsommar via en resebyrå ber vi att ta kontakt med dem, så kan de hjälpa till med ev. ombokning/återbetalning.


Vid frågor, kontakta:
Rony Forsberg, VD Jönköping Airport
Tel: +46 36-31 12 01
E-post: rony.forsberg@jkgairport.se

Henrik Älverdal, Marknadschef Jönköping Airport
Tel: +46 36-31 12 08
E-post: henrik.alverdal@jkgairport.se

Jönköping Airport AB