Gå till innehåll

Charter till Split - en efterlängtad comeback!

När säsongens första charteravgång till Split lyfte från Jönköping i fredags, var det en efterlängtad comeback. Före pandemin flög Ving fyra avgångar varje år från Jönköping och nu var det alltså åter dags.

-Jätteroligt att äntligen kunna erbjuda direktflyg till Kroatien från Jönköping igen. Ett populärt resmål som har varit saknat de senaste åren. Därför är det extra glädjande att Ving denna säsong flyger hela sju avgångar till denna pärla vid Adriatiska havet, säger Henrik Älverdal, Kommersiell chef Jönköping Airport.

Det var en premiär som uppmärksammades under festliga former av flygplatsen. Alla resenärer bjöds på glass - Päronsplitt såklart - och i Gateshopen kunde resenärerna handla ur hela sortimentet med 10% rabatt på de redan låga priserna. Dessutom var det här första gången som flygbolaget BRAs charterflyg målat med "BRAATHENS" landade på Jönköping Airport. Detta firades som sig bör med en vattenkaskad från flygplatsens räddningstjänst när planet taxade in mot sin uppställningsplats.

Att responsen från marknaden varit mycket god råder det inga tvivel om. Fredagens flight avgick fullastad och de två sista avgångarna för säsongen (15 och 22 september) är redan slutsålda. Den som vill förlänga sommaren med en av de kommande avgångarna bör inte vänta för länge med att boka, alternativt hoppas på ett återbud på någon av de sista.